Skip to content

De installatie

Wat kun je verwachten?

Een paar uur investeren, jarenlang profiteren.

Kies je ervoor om zonnepanelen te huren? Hartstikke mooi! Onze gecertificeerde installateurs en elektriciens gaan binnenkort aan de slag met de installatie van de panelen op jouw woongebouw. Wij leggen je graag uit wat je kunt verwachten. Kijk vooral de video’s op deze pagina!

Installatie van zonnepanelen

Aanmeldperiode

Meld je aan vóór de deadline

Bij appartementencomplexen plaatsen wij de zonnepanelen voor alle bewoners in één keer. Dit kost namelijk best wat tijd en geld. Daarom werken wij met een aanmeldperiode. De deadline voor jouw aanmelding vind je in de brief die je van ons hebt gehad.

Als de aanmeldperiode voorbij is, maakt de projectleider een planning en een plan van aanpak voor de installatie. Een schouw bij jou thuis is (meestal) niet nodig. Een paar weken voor de werkzaamheden sturen wij je een brief met de planning en informatie over de installatie.

Installatie

De plaatsing van zonnepanelen

Wij plaatsen de zonnepanelen met een hijskraan op het dak van het gebouw. We bevestigen de zonnepanelen op een metalen constructie, die we stevig verankeren. We willen zeker weten dat de zonnepanelen goed vastzitten.

Op het dak komen ook de omvormers. Per “rijtje” woningen (van boven naar beneden) boren we een gaatje in het dak voor de kabels. Uiteraard sluiten we dit weer keurig en waterdicht af. 

Bij een appartementencomplex moeten we van boven naar beneden werken. 

Aansluiten meterkast

De aansluiting duurt +/- 2 uur

Wij sluiten jouw meterkast vervolgens aan op de zonnepanelen. Zit je meterkast in je woning? Dan bellen we je op om een afspraak te maken. Zit de meterkast op de galerij of gang? Dan vragen wij je om de meterkast tijdelijk open te zetten. Je krijgt hierover van tevoren bericht. 

In de meterkast plaatsen we een opbrengstmeter. We sluiten de kabels aan op de groepenkast. 

De monteur controleert de installatie zorgvuldig. Werkt alles naar behoren? Dan krijg je direct duurzame zonnestroom!

Oplevering

Je hoort van ons binnen 4 weken

In de weken na de installatie kijken wij van afstand, via onze systemen, of de panelen stroom opwekken en doen wat ze moeten doen. Is dit allemaal in orde? Dan ontvang je nog een bevestigingsmail. 

Wij melden de zonnepanelen aan bij de netbeheerder. Je kunt het maandelijkse voorschotbedrag bij jouw energieleverancier omlaag laten zetten.

Wij blijven de zonnepanelen op afstand monitoren zolang je ze hebt. Is er een storing? Dan zien wij dat. We nemen contact met je op om de storing te verhelpen. 

Plaatsen zonnepanelen

Aansluiten meterkast

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons

020 - 723 92 92

ma – do 09.00 – 20.00 uur
vrijdag: 09.00 – 17.30 uur