Skip to content

Besparen?

Even rekenen...

Geld besparen met duurzame stroom.

Huur je een woning van Haag Wonen en heb je een aanbod voor zonnepanelen ontvangen? Dan kun je binnenkort geld besparen met duurzame stroom van eigen dak. Hoe de besparing werkt, zie je in onderstaand rekenvoorbeeld met 4 zonnepanelen. Het kan zijn dat jij een aanbod hebt ontvangen voor een ander aantal zonnepanelen. Op de achterkant van de brief vind je ook een rekenvoorbeeld.

Dit rekenvoorbeeld is gemaakt op basis van een stroomprijs van 
€ 0,30 per kWh. Dit is de gemiddelde stroomprijs voor groene stroom bij de drie grootste energieleveranciers Vattenfall, Eneco en Essent. Je kunt jouw stroomtarief opvragen bij je energieleverancier. Ook rekenen we met een gemiddelde stroomopwek. Het kan zijn dat zonnepanelen op jouw dak meer of minder stroom opwekken.

Rekenvoorbeeld 4 panelen

Tip: kijk naar je stroomtarief
De voorbeeldberekening is gemaakt met een stroomprijs van € 0,30 per kWh. Het kan zijn dat jij een lager energietarief betaalt, omdat je bijvoorbeeld al lang klant bent bij jouw leverancier.

Wil je dat wij met je meerekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

  • Je huurt 4 zonnepanelen via Haag Wonen. Hiervoor betaal je € 13,20 per maand, dus € 158 per jaar.
  • 4 zonnepanelen leveren gemiddeld elk jaar 1300 kWh aan stroom. Bij je energieleverancier zou je € 390 voor 1300 kWh betalen (1300 x € 0,30).
  • Dat scheelt per jaar dus € 232 (€ 390 – € 158).

Verbruik je meer stroom dan de panelen opwekken? Dan koop je de rest van de stroom die je nodig hebt gewoon van je energieleverancier. Verbruik je minder stroom dan de panelen opwekken? Dan kan jouw besparing iets lager zijn dan in bovenstaand voorbeeld.

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons

020 - 723 92 92

ma – do 09.00 – 20.00 uur
vrijdag: 09.00 – 17.30 uur